Toekomst van toegangscontrole: Nieuwe Interflex productlijn Opendor

„Over-the-Air“ is het sleutelwoord als het gaat om de nieuwste generatie draadloze, batterijgevoede sluitcomponenten. Interflex heeft nu haar nieuwe Opendor productlijn gepresenteerd tijdens een virtueel evenement.

toegangscontrole Opendor

„Over-the-Air“ is het sleutelwoord als het gaat om de nieuwste generatie draadloze, batterijgevoede sluitcomponenten. Interflex heeft haar nieuwe toegangscontrole Opendor productlijn gepresenteerd tijdens een virtueel evenement.

“Met Opendor openen we letterlijk de deuren naar de toekomst van toegangscontrole. Want het mooie aan Opendor is dat de sluitsystemen nu online bestuurbaar zijn”. 

Bernhard Sommer, algemeen directeur van Interflex Datensysteme GmbH.

Tot de nieuwe productlijn behoren het IF-261 kastslot, de IF-281 sluitcilinder, de IF-271 elektronische deurkruk en het IF-241 deurbeslag. Deze nieuwe producten draaien op een speciaal ontwikkeld reader platform, werken op batterijen en zijn verkrijgbaar in twee varianten- de  Opendor air en de Opendor card. Bij de Opendor air variant biedt Interflex ook de IF-4041 gateway voor de online verbinding.

Nieuwste technologische standaarden

De technologische basis voor de nieuwe producten is een speciaal ontwikkeld reader platform. “Het platform voor Opendor hebben we intern ontwikkeld en precies aangepast aan de producten,” verklaart Patric Anhold, COE manager electronic products & solutions, die de hardwareontwikkeling bij Interflex leidt. Dankzij de nieuwste Bluetooth 5-technologie zorgt het reader platform ervoor dat de batterijgevoede sluitcomponenten draadloos functioneren – tegelijkertijd is een upgrade van offline naar online apparaten op elk moment mogelijk. “De nieuwe technologie is gebaseerd op de wensen en behoeften van onze klanten”, benadrukt Anhold. “De vraag naar online functionerende, batterijgevoede sluitcomponenten neemt voortdurend toe. Veel van onze klanten willen bijvoorbeeld meer deuren in hun beveiligingsconcept integreren, maar willen niet de hoge kosten voor de bekabeling dragen. Weer anderen huren regelmatig externe ruimten – hier moet de toegangscontrole flexibel en veilig zijn zonder dat de klant uitgebreide bouwwerkzaamheden moet uitvoeren. Dat betekent: Onze klanten willen een eenvoudig en veilig beheer van hun sluitsystemen en willen de toegangsrechten voor alle bedrijven centraal en op een ongecompliceerde manier beheren. Met Opendor air, onze nieuwe online oplossing, is dat nu mogelijk.“

Online toegangscontrole met Opendor air

De nieuwe productgeneratie biedt gebruikers een beslissend voordeel: De sluitsystemen in de Opendor air variant functioneren dankzij de nieuwe technologie nu ook online. De technologie laat zich volledig in het IF-6040 systeem integreren, een softwareoplossing die onder meer modules biedt voor toegangscontrole, bezoekersbeheer, tijdbeheer en personeelsplanning. „Bij Opendor air gebruiken we de nieuwste technologische standaarden zoals Bluetooth 5. Daarbij worden alle gegevens via een gateway van het IF-6040 hostsysteem naar het eindapparaat overgebracht. Dit maakt een centrale toewijzing van toegangsrechten mogelijk, die eenvoudig en ongecompliceerd online in het systeem kunnen worden beheerd. Bevoegdheden hoeven dus niet meer op RFID-badges te worden geschreven. De badge wordt alleen nog maar gebruikt als identificatiemiddel”, verklaart Anhold. Tegelijkertijd zenden de sluitcomponenten via wireless technologie ook informatie zoals boekingen of berichten over de batterijstatus rechtstreeks naar het IF-6040 systeem.

Van offline naar online

“Concreet betekent dit: Opendor air maakt van voorheen offline apparaten nu apparaten met online functies. En dat levert de gebruikers veel voordelen op,” legde Anhold uit. Zo kunnen ze dankzij de nieuwe Bluetooth technologie tot 50 apparaten per gateway beheren en een bereik in gebouwen tot 50 meter tussen de gateway en de sluitcomponent bereiken. Hierdoor zijn er per installatie minder gateways nodig. Wat de kosten betreft, scoort Opendor air ook punten dankzij het bijzonder energiebesparende processortype waarop de apparaten draaien. Omdat ze via wireless technologie met het IF-6040 systeem communiceren, hoeven er bij de installatie geen kabels worden gelegd. Nog een pluspunt: Toegangsbeslissingen kunnen in real time worden genomen, dit is een echt voordeel, vooral voor oplossingen met meerdere deuren, bijvoorbeeld in gebouwen met meerdere ingangen. Ook is de RFID-badge niet per se noodzakelijk voor de identificatie – alternatief kan ook een smartphone worden gebruikt. Voor nog meer flexibiliteit kunnen updates eenvoudig “over-the-air” naar de eindapparaten worden overgebracht.

Volledige integratie met Opendor card

De apparaten in de nieuwe productlijn van Opendor zijn ook verkrijgbaar in de Opendor card variant. “Tijdens de ontwikkeling van Opendor was het duidelijk dat we ook klanten die niet willen of kunnen overstappen op Air-technologie een krachtig systeem willen aanbieden. Daarom is de productlijn van Opendor ook verkrijgbaar in de Card versie”, verklaart Anhold. De Opendor card apparaten laten zich perfect integreren in bestaande systemen en zijn bijzonder geschikt voor bedrijven die bijvoorbeeld veldkantoren willen beveiligen waar geen of slechts een ontoereikende netwerkinfrastructuur aanwezig is. Dat kunnen bijvoorbeeld windmolenparken zijn. Tegelijkertijd hoeven klanten het niet zonder de voordelen van wireless technologie te doen, een upgrade naar Opendor air is op elk moment mogelijk. 

Lees hier meer over de product varianten Opendor air en Opendor card .