Online wireless sluitcomponenten

Met sluitcomponenten die online-wireless functioneren beheer je toegangsbevoegdheden flexibel en centraal. Je kunt nieuwe sluitcomponenten gemakkelijk integreren, ook op plaatsen waar geen stroomaansluiting is of waar de bekabeling ingewikkeld is. De Air-variant van de nieuwe productlijn Opendor wordt gekenmerkt door toegangsbeslissingen in realtime en een smartphone of RFID-medium in LEGIC of MIFARE als identificatiemedia.

Online wireless sluitcomponenten

Online wireless sluitcomponenten

Steeds meer bedrijven gebruiken tegenwoordig wireless functionerende toegangscontrolesystemen en vervangen daarmee mechanische sluitsystemen. Toegangsbeheer en -controle is handiger en gebruiksvriendelijker met sluitcomponenten die online-wireless functioneren. Want als je een sleutel verliest, ontstaan er geen kosten voor het vervangen van het sluitsysteem. Gebouwbeheerders en beveiligingspersoneel hebben meer controle over wie, waar en wanneer toegang heeft. En ze kunnen bevoegdheden eenvoudig toewijzen en blokkeren. Dat ondersteunt je duidelijk in je werkzaamheden want uiteindelijk gaat het bij bedrijfsbeveiliging om het beschermen van een gebouw of terrein tegen ongeoorloofde toegang – en wel zo doeltreffend mogelijk. Dankzij centraal beheerde toegangsrechten is dit vooral met de componenten van de Opendor productlijn eenvoudig te doen.

Opendor air: Toegangscontrole in realtime

Met onze centraal beheerde Opendor productlijn, beheer je toegangsbeslissingen in realtime. Met Opendor kunnen alle deuren worden verbonden in een totaal beveiligingsconcept – zonder bekabeling en zonder ingrijpende verbouwingsmaatregelen. De draadloze, batterijgevoede sluitcomponenten zijn online bruikbaar. Opendor air is verkrijgbaar als deurbeslag IF-241 door fitting, kastslot IF-261 cabinet lock, deurkruk IF-271 door handle en sluitcilinder IF-281 cylinder. De IF-4041 gateway verbindt de sluitcomponenten met het IF-6040 toegangscontrolesysteem. Behalve de wireless Air variant heb je ook de Opendor card (NetworkOnCard) variant.

Met Opendor bespaar je tijd: Want de sluitcomponenten kunnen zonder bekabeling worden gemonteerd. Dankzij batterijen met een levensduur tot 12 jaar zijn ze bijzonder onderhoudsarm. Firmware-updates van de Air-variant kunnen automatisch “over-the-air” worden geïnstalleerd.

Bijzonderheden zijn bevoegdhedenlijsten waarmee deuren ook bij een systeemstoring autonoom kunnen worden geopend. Een zelflerende bevoegdhedenlijst in de sluitcomponent slaat de laatste 1.000 toegangen op en geeft deze gebruikers bij een systeemstoring alsnog toegang. Optioneel kunnen bevoegdhedenlijsten, bijvoorbeeld voor medewerkers of externe partijen zoals de brandweer, vanuit het IF-6040 systeem via gateways naar de afzonderlijke eindapparaten worden doorgegeven. Hierdoor kunnen de sluitcomponenten voor bevoegde personen blijvend worden ontgrendeld.

Als onderdeel van een drielagig veiligheidsconcept kunnen gegevens van het IF-6040-systeem naar de gateway worden overgedragen en opgeslagen. Zo zijn deze gegevens altijd up-to-date, ook als de verbinding met het toegangscontrolesysteem wordt onderbroken. Mocht ook de gateway uitvallen of de verbinding met de sluitcomponenten worden onderbroken, dan neemt elke afzonderlijke sluitcomponent de toegangscontrole zelf over omdat deze ook een bevoegdhedenlijst ontvangt. Hierdoor sta je bij een netwerkstoring niet voor gesloten deuren.

Een gateway voor maximaal 50 deuren

Het IF-6040 systeem bestuurt de Opendor air sluitcomponenten centraal. Het verstuurt alle gegevens naar de IF-4041 gateway, die het via Bluetooth Low Energy 5 naar het eindtoestel verstuurt. In gebouwen kan een gateway tot 50 sluitcomponenten over een afstand van maximaal 50 meter beheren – afhankelijk van de materialen van het gebouw. De IF-4041 biedt maximale veiligheid. Het controleert de geregistreerde boekingen en geeft de gegevens in realtime door aan het toegangscontrolesysteem.

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.