Opendor: Nieuwe functies met nieuwe IF-6040 release

In juni presenteerde Interflex Opendor, de nieuwste generatie batterijgevoede, draadloze sluitcomponenten. De nieuwe productlijn omvat onder meer kastsloten, elektronische deurkrukken en sluitcilinders alsook deurbeslag.

In juni presenteerde Interflex Opendor, de nieuwste generatie batterijgevoede, draadloze sluitcomponenten. De nieuwe productlijn omvat onder meer kastsloten, elektronische deurkrukken en sluitcilinders alsook deurbeslag en opent letterlijk deuren naar een moderne, slimme toegang, omdat eerdere offline sluitcomponenten nu zijn uitgerust met online functies en zo een centrale toewijzing van toegangsrechten in realtime mogelijk maken. Maar niet alleen daardoor hebben gebruikers veel voordelen. “We zullen deze productlijn blijven ontwikkelen, zowel wat betreft de beschikbaarheid van verschillende ontwerpen als wat betreft de verscheidenheid aan functies”, kondigde algemeen directeur Bernhard Sommer in juni aan op een klanten- en persevenement. “Ook het IF-6040 hostsysteem zal worden uitgebreid met extra functies.”

Met de nieuwste software release van het IF-6040 systeem in versie 10.3, profiteren Opendor gebruikers nu (vanaf november 2021) van extra functies. “Bij de ontwikkeling van Opendor hebben we ons specifiek gericht op de verschillende behoefteprofielen van onze klanten” verklaart, Robert Karolus, Productmanager hardwarecomponenten bij Interflex. “We zien een voortdurend toenemende vraag naar online functionerende sluitcomponenten. Vooral smartphones en wearables versnellen de trend naar mobiele sleutels.”

Zo is het met de nieuwe versie 10.3 nu mogelijk om naast de RFID-badge als identificatiemiddel ook de smartphone als digitale deuropener in een modern toegangsconcept te integreren. Boekingen worden via de app “Key” (Android, iOS) gemaakt, de app is via een dataverbinding met de IF-6040 software verbonden.

Aangezien de batterijgevoede sluitcomponenten draadloos met de systeemsoftware en de gateway communiceren, kunnen firmware-updates voor de componenten nu ook gemakkelijk en zonder veel moeite “over-the-air” worden verzonden. Bovendien rapporteert de component zelfstandig de batterijstatus rechtstreeks aan het IF-6040 systeem in plaats van via de badge of het token zoals voorheen. Een belangrijke functie die met name het facility management ondersteunt bij het onderhoud.

Maar ook draadloze verbindingen kunnen in individuele gevallen worden onderbroken of “offline” gaan. Tot nu toe sloeg de sluitcomponent de laatste 1.000 boekingen direct in het beslag op, zodat de toegang nog steeds mogelijk was als de communicatie tussen de systeemsoftware/gateway en de component werd onderbroken. Interflex breidt deze functionaliteit nu uit met een “permanente bevoegdheidslijst” voor speciale groepen mensen, bijvoorbeeld de brandweer, die in uiterste nood op elk moment deuren moet kunnen openen.

Met deze nieuwe release van het toegangscontrolesysteem biedt Interflex haar klanten moderne bedrijfsbeveiliging die voldoet aan de eisen van de digitale transformatie voor moderne bedrijven. “Digitalisering maakt deel uit van ons DNA,” benadrukt Sommer. “We hoeven onszelf niet opnieuw uit te vinden. Wij zijn altijd al een bedrijf geweest dat digitalisering en softwareontwikkeling heeft aangestuurd.”

Lees hier meer over de product varianten Opendor air en Opendor card .