Evacuatiebeheer een nieuwe oplossing van Interflex

Met de evacuatieoplossing van Interflex profiteren bedrijven voor het eerst van een efficiënte oplossing die een dynamisch overzicht biedt van alle groepen mensen die zich op het moment van de oefening of in geval van nood op het terrein bevinden.

evacuatiebeheer

Bedrijven die tot kritieke infrastructuur behoren of onder de Verordening Zware Ongevallen vallen, wordt opgedragen regelmatig evacuatie- en brandbeveiligingsoefeningen te houden. Deze zijn gewoonlijk niet alleen tijdrovend, maar ook duur. Aanwezigheidslijsten worden vaak op papier bijgehouden en bieden in een echte noodgeval nauwelijks een betrouwbaar overzicht van alle aanwezigen op het bedrijfsterrein of in de gevarenzone. De remedie is de nieuwe evacuatiebeheer oplossing van Interflex: de dynamische evacuatielijst.

Een dynamische lijst met evacuatiebeheer

Met de evacuatieoplossing van Interflex profiteren bedrijven voor het eerst van een efficiënte oplossing die een dynamisch overzicht biedt van alle groepen mensen die zich op het moment van de oefening of in geval van nood op het terrein bevinden. Ingebed in de IF-6040 software systeemoplossing, wordt de lijst automatisch en continu gevoed met gegevens uit bezoekersbeheer, toegangscontrole en ook tijdregistratie. Op deze manier hebben operationele managers op de verzamelplaats een actueel overzicht en kunnen ze indien nodig gericht naar mensen laten zoeken.

“Het belangrijkste daarbij is dat de lijst altijd actueel blijft, zelfs tijdens de evacuatie. De lijst heeft toegang tot de toegangsmodule en registreert het dus zodra een persoon het bedrijfsterrein verlaat en zich daar bij de terminal afmeldt. Deze persoon wordt dan automatisch als afwezig vermeld”, verklaart Samuel Wyss, Productmanager bij Interflex. “Gedrukte aanwezigheidslijsten behoren tot het verleden, want mensen hoeven niet meer te worden afgevinkt met pen en papier. En dat is maar goed ook, want zo’n lijst is al achterhaald terwijl hij gedrukt wordt.”