Nu ook toegangscontrole in de cloud

Met Interflex managed services biedt Interflex een cloudgebaseerd ecosysteem dat naast tijdbeheer nu ook toegangscontrole omvat.

toegangscontrole in de cloud

Het registreren van werktijdgegevens en het beschermen van medewerkers en bedrijfsmiddelen via toegangscontrole is essentieel voor alle bedrijven. Om de systemen voor tijdbeheer en toegangscontrole dynamisch schaalbaar te maken en tegelijkertijd betrouwbaar te laten functioneren, vereist de operatie intensieve monitoring, ondersteuning en onderhoud van de IT-infrastructuur. Dit legt in veel bedrijven flink beslag op waardevolle resources en knowhow van personeel, terwijl andere zaken als risicominimalisatie en strategische doorontwikkeling al snel uit het oog verloren wordt. De remedie is om over te stappen naar de cloud. Volgens een Bitkom-enquête over het gebruik van cloud computing benadrukt meer dan driekwart van de ondervraagden het gemak van mobiele toegang en vermelden ze een snelle schaalbaarheid van hun IT-diensten. Andere positieve ervaringen zijn een verhoging van de databeveiliging en een verlaging van de IT-kosten.

Met Interflex Managed Services biedt Interflex, specialist in moderne toegangsconcepten, tijdbeheer en personeelsplanning, een cloudgebaseerd ecosysteem dat naast tijdbeheer nu ook toegangscontrole omvat. De oplossing ontlast HR-afdelingen, corporate security en vooral IT en haar technische infrastructuur. Op deze manier kunnen medewerkers worden ontzien, productiviteit worden verhoogd en kosten worden bespaard. 

“Cloudgebaseerde oplossingen zijn een belangrijk onderdeel van onze strategie. Wij hebben al veel ervaring opgedaan met tijdbeheer in de cloud. Nu bieden wij ook de module voor toegangscontrole in de cloud aan, afzonderlijk of in een gecombineerd pakket met tijdbeheer”.

Bart Michiels, Manager van Interflex

Alles in één

Interflex Managed Services is modulair opgebouwd en daardoor schaalbaar qua service, gebruikerspakketten en functies. Interflex biedt alles in één: De volledige host infrastructuur van het datacenter en de server via een extra back-up infrastructuur tot netwerkbeveiliging, de IF-6040 software applicatie met de modules voor tijdbeheer en toegangscontrole en randapparatuur zoals terminals, sloten of badges, die volledig zijn geïntegreerd. Host en randapparatuur vormen met Interflex Managed Services een homogeen systeem. Zij zijn geïntegreerd in het centrale update center en de system monitoring, zodat alle componenten gelijkmatig en eenvoudig kunnen worden bijgewerkt. Op deze manier zijn de host en randapparatuur altijd synchroon, up-to-date en beschermd. Gebruikers profiteren dus van de nieuwste functies, uitgebreide veiligheidsmaatregelen en de constante verdere ontwikkeling van de usability.

Toegangscontrole in de cloud – volledig flexibel

Toegang tot Interflex Managed Services en de gegevens, die in Duitsland veilig en GDPR-conform zijn opgeslagen, is 24 uur per dag en overal eenvoudig via het internet mogelijk. Boekingen en aanvragen worden onmiddellijk en zonder vertraging verwerkt. Voortdurende monitoring en proactieve optimalisaties garanderen de prestaties van het systeem. Daarnaast beschikt Interflex Managed Services over moderne beveiligingsnormen zoals gecertificeerde end-to-end versleuteling, waardoor veilige communicatie mogelijk is. Automatische back-ups en disaster-recovery processen zijn eveneens geïntegreerd.

Met het licentiemodel “Cloud-on-Demand” kan de werkelijke behoefte aan actieve gebruikers worden aangepast aan de ontwikkeling van het bedrijf – dit garandeert volledige flexibiliteit en tegelijkertijd voorspelbare kosten. Het cloudgebaseerde ecosysteem kan worden geïmplementeerd als stand-alone oplossing of via interfaces aan andere systemen worden gekoppeld, bijvoorbeeld voor de import van stamgegevens van personeel. Interflex Managed Services is gecertificeerd volgens ISO 27001 en gebaseerd op het IT Service Management Framework ITIL (Information Technology Infrastructure Library). Interflex gaat ondertussen verder met de ontwikkeling van componenten met draadloze verbinding om in de toekomst nog flexibeler te kunnen inspelen op de bestaande randapparatuur en om de installatiewerkzaamheden te vereenvoudigen.

“Met onze cloudoplossing krijgen bedrijven investeringszekerheid en kunnen ze snel reageren op dynamische marktomstandigheden”, benadrukt Uwe Bühn, de verantwoordelijke productmanager bij Interflex. “Bovendien creëren ze extra resources en ontlasten ze bijvoorbeeld hun IT, HR-afdeling of corporate security doordat wij de ondersteuning van de oplossing overnemen. Op die manier creëren we vrijheid voor medewerkers om zich te kunnen richten op de belangrijke taken en prioriteit te geven aan waardevolle projecten. Zo win je iets essentieels terug, namelijk tijd.”