Nieuwe generatie desktop reader: Interflex IF-73

De producent en systeemontwikkelaar Interflex Datensysteme GmbH brengt met de IF-73 een nieuwe desktop reader met een aantrekkelijk design op de markt. Toepassingsgebieden zijn representatieve gebieden zoals de receptie. Daarnaast maakt de IF-73 het mogelijk om medewerkers bij machines of werkstations te identificeren.

De producent en systeemontwikkelaar Interflex Datensysteme GmbH brengt met de IF-73 een nieuwe desktop reader met een aantrekkelijk design op de markt. Toepassingsgebieden zijn representatieve gebieden zoals de receptie. Daarnaast maakt de IF-73 het mogelijk om medewerkers bij machines of werkstations te identificeren. De IF-73 ondersteunt huidige technologieën zoals USB-C en stuurt ook visuele en akoestische signalen zodra de lezer de gegevens op het medium heeft gelezen. De versie in desktopbehuizing is beschikbaar in de RFID-technologieën MIFARE Classic, MIFARE DESFire, alsook LEGIC prime of LEGIC advant. 

Het slanke, moderne design van de IF-73 is bijzonder geschikt voor representatieve toepassingsgebieden aan de poort en receptie, bijvoorbeeld voor bezoekersbeheer. In deze context wordt de desktop reader gebruikt om badges voor bezoekers te beschrijven of aan hen toe te wijzen. Daarmee kunnen ze zich in een vooraf gedefinieerd gebied zelfstandig verplaatsen. Wanneer het bezoek voorbij is, plaatst de gebruiker zijn badge gewoon op de desktop reader, waardoor ze automatisch worden afgemeld. Als medewerkers hun badge vergeten, kan je met de IF-73 een vervangende badge voor de actuele werkdag beschrijven. Tegelijkertijd wordt de vergeten badge automatisch geblokkeerd. Ook de teruggave van de vervangende badge kan worden gecontroleerd doordat het systeem bij afmelding van de vervangende badge automatisch de originele badge van de werknemer opnieuw activeert. Zo ondersteunt de IF-73 effectieve processen in de ontvangstruimte.

Uitgifte en analyse van badges

In het kantoor waar de badge wordt uitgegeven wordt de IF-73 gebruikt om de badges van medewerkers te coderen met MIFARE-technologie. Bestaande medewerkersbadges kunnen worden geanalyseerd. Als werkzaamheden van een medewerker op bepaalde machines moet worden toegestaan ​​of geregistreerd, is het mogelijk om de lezer in de machinebesturing te integreren. Dit betekent dat alleen geautoriseerde medewerkers nadat ze zijn geïdentificeerd de machines kunnen bedienen. In de evaluatie is het dan mogelijk om te analyseren wie welke machine heeft bediend en wanneer.

Efficiënte pc beveiliging

Een ander toepassingsgebied van de IF-73 desktop reader is de toegangsbeveiliging voor stationaire computersystemen. Als de desktop reader is aangesloten op een pc, kan deze alleen worden ontgrendeld door de medewerkersbadge te plaatsen. Hiervoor wordt de functie “Kaart in het veld” gebruikt. Als de medewerker zijn werkplek verlaat, neemt hij zijn badge mee en is de pc weer beveiligd. Op deze manier wordt een verhoogde veiligheid gecreëerd omdat, in tegenstelling tot wachtwoorden, de badge niet zomaar kan worden ontfutseld.

Individueel configureerbaar

De badgelezer van de IF-73 serie kan worden gebruikt als een DLL-toegangsbadgelezer of als een stand-alone badgelezer. Bij gebruik als stand-alone lezer registreert het apparaat de gegevens van het medium in het geselecteerde protocol nadat er een RFID-identificatiemedium (badge, sleutelhanger) op is geplaatst. De configuratie voor de betreffende toepassing wordt uitgevoerd door middel van de meegeleverde software. De eveneens bij de levering inbegrepen IFReader.DLL maakt toegang vanuit klantspecifieke applicaties mogelijk door middel van DLL-functies. Speciale toepassingen worden door Interflex op verzoek van de klant gerealiseerd. Afhankelijk van de versie beschikt de IF-73 desktop reader over USB, RS232 en Ethernet 10/100 Base-T interfaces.