Interflex steunt Kindernothilfe e.V. met een donatie van €10.000

Geen enkel kind in deze wereld zou honger moeten lijden. In veel gevallen worden baby's al met ondergewicht geboren en zijn ze daardoor vatbaarder voor ziekten. Chronische ondervoeding bij kinderen heeft vaak levenslange gevolgen.

Geen enkel kind in deze wereld zou honger moeten lijden. In veel gevallen worden baby’s al met ondergewicht geboren en zijn ze daardoor vatbaarder voor ziekten. Chronische ondervoeding bij kinderen heeft vaak levenslange gevolgen. Door frequente overstromingen, droogtes en plagen zijn er geen betrouwbare oogsten, zoals bijvoorbeeld ook in Burundi.

Interflex steunt Kindernothilfe e.V. en helpt met een donatie van € 10.000 arme gezinnen de vicieuze cirkel van armoede en honger te doorbreken. Enerzijds wordt het geld gebruikt om kennis bij te brengen op het gebied van akkerbouw en ongediertebestrijding, waardoor de oogsten toenemen. Anderzijds worden projecten ondersteund om kleine schapen-, geiten- of kippenboerderijen op te zetten om een ​​extra bron van inkomsten te creëren. Bovendien worden families die van de koffieteelt leven geholpen door de oude, niet-productieve koffieplantvoorraden te vernieuwen en ze van robuuste zaden te voorzien.

Interflex is blij dat dit project wordt ondersteund door de 1+3=4 campagne. Het “Federaal Ministerie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling” voegt daar nog eens 75 procent van het donatiebedrag aan toe, wat betekent dat in totaal € 40.000 naar het project “Honger duurzaam stoppen” gaat.