Interflex realiseert systeemoplossingen voor internationale concerns

Interflex Datensysteme GmbH stelt wereldwijd georganiseerde concerns in staat om individuele beveiligingsconcepten, inclusief alle software- en hardwarecomponenten te realiseren. De oplossingen die onder de voortekenen van digitale transformatie zijn ontwikkeld, zijn bijzonder efficiënt en stellen gebruikersbedrijven bovendien in staat om de koers uit te zetten voor nieuwe processen.

beveilingsconcepten

Interflex Datensysteme GmbH stelt wereldwijd georganiseerde concerns in staat om individuele beveiligingsconcepten, inclusief alle software- en hardwarecomponenten te realiseren. De oplossingen die onder de voortekenen van digitale transformatie zijn ontwikkeld, zijn bijzonder efficiënt en stellen gebruikersbedrijven bovendien in staat om de koers uit te zetten voor nieuwe processen. Het voorbeeld van het bedrijf Stabilus S.A., een toonaangevende wereldwijde leverancier van gasveren, dempers en elektromechanische aandrijvingen, laat zien hoe met moderne toegangscontrole inclusief tijdregistratie meerwaarde kan worden gegenereerd uit bestaande gegevens.

“Dankzij de schaalbaarheid van de Interflex oplossingen profiteren vooral grote concerns van investeringszekerheid. Want natuurlijk is het in een internationaal georiënteerd bedrijf van tijd tot tijd nodig om uitbreidingen of wijzigingen voor veiligheidsgevoelige zones in te stellen. Dat is met onze systemen en door onze specialisten over het algemeen snel en kostenefficiënt gedaan.”

Interflex algemeen directeur Bernhard Sommer

Evaluaties met strategisch potentieel

Interflex systemen met tijdregistratie verminderen de administratieve taken op de personeelsafdeling, zodat personeelsmanagers hun tijd aan andere taken, zoals bijvoorbeeld werving, kunnen besteden. Dankzij digitale evaluatiemogelijkheden kunnen concerns de via tijdregistratie verkregen gegevens tegelijkertijd gebruiken in de zin van een dynamische bedrijfsontwikkeling: Verschillende evaluatiemodi in de Workforce Management functies van de software maken het mogelijk de verzamelde gegevens ook te gebruiken voor strategische planning, bijvoorbeeld om de personeelsbehoefte voor de toekomst te berekenen of om de personeelstijd te berekenen die nodig is voor nieuwe processen, aanbiedingsvormen of businessmodellen. Bovendien verhoogt het systeem de factureringszekerheid voor alle contractmodellen – van fulltime en parttime medewerkers tot deeltijdwerkers.

Stabilus: Wereldwijde organisatie in negen landen

Het gebruikersbedrijf Stabilus S.A., met zijn hoofdvestiging in Koblenz, beschikt over een wereldwijd productienetwerk in negen landen met ongeveer 6.000 medewerkers in het gehele concern. Met behulp van de nieuwe Interflex oplossing beheert Stabilus nu zijn toegang en tijdbeheer in een uniform systeem. Het nieuwe Interflex-systeem van software en hardware werd aan de groei van de bestaande wereldwijde bedrijfsstructuren aangepast. Met de toegangscontrole voldoet het wereldwijd georganiseerde concern aan zijn uitgebreide beveiligingseisen. Daarmee behoren de vroegere verscheidenheid aan sleutels en het tijdrovende toegangsbeheer tot het verleden.
Het geïntegreerde tijdbeheer biedt een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid: De werktijden van de medewerkers worden bij binnenkomst automatisch geboekt en kunnen dankzij een geschikte interface direct in het interne SAP-systeem worden verwerkt. Nog een voordeel: Met het tijdregistratiesysteem van Interflex kunnen de medewerkers van internationale bedrijven hun tijdregistratiegegevens zowel op de terminals en op hun pc’s alsook via mobiele apps oproepen. Zo worden de boekingen voor alle werknemers een uniform, transparant proces.

Innovatief potentieel

Administratieve processen krijgen door digitale transformatie via geïntegreerde softwaresystemen een geheel nieuwe betekenis voor de bedrijfsvoering. Er ontstaat nieuw potentieel: voor het personeelsbeheer, het ontwerpen van interne processen en klantenrelaties. Als bijvoorbeeld de functies voor toegangscontrole en tijdregistratie op een multifunctionele badge worden opgeslagen, kunnen interne processen nog tijdbesparender en efficiënter worden georganiseerd: Want het is voor medewerkers niet langer nodig om een groot aantal verschillende ID-kaarten, pincodes, wachtwoorden en sleutels te beheren. “Voor de strategische oriëntatie van bedrijven en organisaties en voor de positionering in toekomstige markten wordt het gerichte gebruik van interne gegevens een doorslaggevend instrument voor succes”, benadrukt Interflex algemeen directeur Bernhard Sommer.