Interflex maakt toegangscontrole met 3G-check mogelijk

Sinds 24 november zijn Duitse werkgevers wettelijk verplicht om het 3G-bewijs (gevaccineerd, genezen of getest) van hun werknemers te controleren. Want zonder een overeenkomstig bewijs mogen werknemers momenteel de werkplek niet betreden.

toegangscontrole met 3G-check

Sinds 24 november 2021 zijn Duitse werkgevers wettelijk verplicht om het 3G-bewijs (gevaccineerd, genezen of getest) van hun werknemers te controleren. Want zonder een overeenkomstig bewijs mogen werknemers momenteel de werkplek niet betreden. Hiervoor biedt Interflex haar klanten nu een geautomatiseerde toegangscontrole met 3G-check aan via het IF-6040 toegangscontrolesysteem.

De “3G-test (Stap 1)” maakt het voor klanten gemakkelijker om de check, documentatie en toegangscontrole, kortom het voldoen aan de huidige wettelijke vereisten, uit te voeren. Het bewijs van de 3G-status van de werknemers kan namelijk centraal in het IF-6040-systeem worden geregistreerd en via toegangscontrole worden afgedwongen. Als de 3G-identificatie van een werknemer geldig en geregistreerd is, zorgt het toegangscontrolesysteem ervoor dat alleen bevoegde personen toegang krijgen tot het bedrijfsterrein of het kantoorgebouw.

Naast de basismodule “3G-test (Stap 1)” biedt Interflex nu een verdere aanvulling voor de geautomatiseerde verzameling van gegevens: De CovAccessCheck. Handmatige invoer van het 3G-certificaat in het systeem is niet langer nodig, aangezien werknemers hun certificaat zelf scannen om toegang te krijgen tot de werkplek.

Toegangscontrole met 3G-check bij ingang of ontvangst

Bij de ingang of ontvangstruimte worden aanmeldtablets geplaatst, de zogenaamde  CovAccessCheckPoints. Hier kunnen medewerkers zelfstandig hun 3G-bewijzen inlezen, de geldigheid wordt gecontroleerd en het resultaat wordt opgeslagen in het IF-6040 systeem.

De CovAccesCheck tool test het 3G bewijs of het certificaat (QR code) is ondertekend door een officiële uitgevende instantie. Dezelfde certificaatuitgevers als door de officiële CovPass-app van het Robert Koch Institute (RKI) worden ondersteund.

“Met deze tool kunnen we onze toegangscontrole snel aanpassen aan de huidige behoeften van onze klanten”, zegt Samuel Wyss, Productmanager toegangscontrole bij Interflex. “We hebben hierover de afgelopen weken nauw contact gehad met onze klanten. Het resultaat is een oplossing die zo is ontworpen dat wij onze regelgeving in het IF-6040 systeem op elk moment snel kunnen aanpassen, ook als de regelgeving wordt aangescherpt tot een 2G+ verplichting. Daarnaast werken we momenteel aan verdere modules die het verificatieproces voor 3G-bewijzen verder zullen optimaliseren.”

De achtergrond van het aanbod is de 3G-regelgeving op de werkplek die momenteel is aangenomen door de federale en deelstaatregeringen, op grond waarvan werkgevers verplicht zijn de 3G’s “gevaccineerd, getest of genezen” van hun medewerkers te controleren en te documenteren. De regeling is op 24 november 2021 in werking getreden en is momenteel geldig tot 22 maart 2022.