Interflex ISO-27001 gecertificeerd

Interflex Datensysteme GmbH heeft zijn uitgebreide informatiebeveiligingsnormen door het internationaal geldige certificaat volgens DIN ISO 27001 laten bevestigen. Het certificaat is afgegeven door TÜV Rheinland en is geldig tot de eerste hercertificering in maart 2023.

Interflex ISO-27001 gecertificeerd

Interflex Datensysteme GmbH heeft zijn uitgebreide informatiebeveiligingsnormen door het internationaal geldige certificaat volgens DIN ISO-27001 laten bevestigen. Interflex is dus ISO-27001 gecertificeerd. Het certificaat is afgegeven door TÜV Rheinland en is geldig tot de eerste hercertificering in maart 2023. Het toepassingsgebied omvat de belangrijkste processen op het gebied van verkoop, IT, human resources en service en ontwikkeling, en dit voor alle twaalf Interflex-vestigingen in Duitsland.

“Met de digitalisering van bedrijfsprocessen wordt het voor onze klanten steeds belangrijker om partners te hebben die kunnen voldoen aan de hoge normen van informatiebeveiliging”, verklaart algemeen directeur Bernhard Sommer ter gelegenheid van de certificering. “Ik ben blij dat we nu met de certificering volgens ISO-27001 het officiële bewijs hebben dat ons informatie-beveiligings-management systeem voldoet aan de geteste beveiligingsnormen. In onze langetermijnrelaties met klanten zetten we ons vooral in op vertrouwen en veiligheid. Ook onze klanten profiteren hiervan, omdat hun testprocessen hierdoor aanzienlijk worden vereenvoudigd.”

De internationale norm DIN ISO-27001 definieert de eisen voor gedocumenteerde informatie-beveiligings-management systemen (ISMS) in bedrijven en organisaties. Het documenteert dat aan de wettelijke vereisten wordt voldaan en dat risico’s in het eigen bedrijf dienovereenkomstig kunnen worden geïdentificeerd, geclassificeerd en verminderd. Het certificaat volgens ISO-27001 is een belangrijk veiligheidscriterium in leveranciersstructuren, vooral voor bedrijven die actief zijn in veiligheidskritische branches zoals de automobielindustrie, het bank- en verzekeringswezen alsook de energievoorziening. In het kader van het certificeringsproces heeft Interflex Datensysteme GmbH uitvoerig bewijs geleverd van haar informatiebeveiliging, en daarmee aangetoond dat ze kunnen voldoen aan de beschermingsdoelen op het gebied van vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid met betrekking tot operationele informatie. Dit omvat onder meer gegevensbescherming, veilige omgang met informatie, beveiligingsnormen voor softwareontwikkeling, bewijs van geschoold personeel en dus personeelsbeveiliging alsook een betrouwbare selectie van leveranciers.