Interflex biedt tijdregistratie voor thuiswerkers

Steeds meer bedrijven laten hun werknemers thuiswerken. Daarvoor zijn flexibele oplossingen nodig om werktijden onafhankelijk van de kantoorwerkplek te garanderen. Daartoe heeft Interflex Datensysteme GmbH het softwaresysteem IF-6040 tijd uitgerust met de mogelijkheid om de werktijden via smartphone, tablet of pc te registreren - inclusief vakantie- en afwezigheidsboekingen.

tijdregistratie voor thuiswerkers

Tijdregistratie voor thuiswerkers

Steeds meer bedrijven laten hun werknemers thuiswerken. Daarvoor zijn flexibele oplossingen nodig om werktijden onafhankelijk van de kantoorwerkplek te garanderen. Daartoe heeft Interflex het softwaresysteem IF-6040 uitgerust met de mogelijkheid om de werktijden via smartphone, tablet of pc te registreren – inclusief vakantie- en afwezigheidsboekingen. Tijdregistratie voor thuiswerkers dus. Daarnaast is de software uitgerust met functies voor Workforce Management. Deze ondersteunen de personeelsafdeling, bijvoorbeeld bij het strategisch plannen van teamwerktijden of het berekenen van de personeelsbehoefte.

Om ook op locaties buiten het bedrijfsterrein werktijden te registreren, maken de oplossingen van Interflex mobiele tijdregistratie vanaf elke locatie mogelijk – inclusief zakenreizen, vakantieaanvragen en een exact overzicht van de persoonlijke tijdrekening. Het mobiel registereren van uren bespaart veel moeite achteraf en scheelt medewerkers en leidinggevenden veel tijd. “Bedrijven moeten nu maximale flexibiliteit in personeelsbeheer bereiken om concurrerend te blijven”, verklaart de algemeen directeur van Interflex Bernhard Sommer. 

“Er is personeelsbeheer nodig dat naast het registreren van werkuren ook decentraal en achterstallig werk van teams organiseert. Speciale functies van ons workforce management systeem bieden hiervoor de juiste ondersteuning en kunnen direct aan mobiele tijdregistratie worden gekoppeld”.

Bernhard Sommer, algemeen directeur van Interflex

Facturering voor alle contractmodellen

IF-6040 tijd maakt tijdrekeningen volgens verschillende werktijdmodellen mogelijk. Handig voor planning en kostentransparantie: Met de software kunnen werktijden worden toegewezen aan specifieke projecten, werkterreinen of kostenplaatsen. Het systeem vermindert het administratieve werk op de personeelsafdeling, zodat personeelsmanagers hun tijd kunnen besteden aan andere taken. Tegelijkertijd verhoogt het de factureringszekerheid voor alle contractmodellen – van fulltime en parttime medewerkers tot deeltijdwerkers. Dit garandeert, zelfs in geval van contractwijzigingen, een correcte facturering. Als het mobiele apparaat van een medewerker niet met internet is verbonden, slaat het systeem de gegevens automatisch lokaal op en synchroniseert het deze zodra er weer een internetverbinding beschikbaar is. Verschillende evaluatiemodi in de Workforce Management functies van de software maken het mogelijk de verzamelde gegevens ook te gebruiken voor strategische planning, bijvoorbeeld om de personeelsbehoefte voor de toekomst te berekenen of om de personeelstijd te berekenen die nodig is voor nieuwe processen, aanbiedingsvormen of businessmodellen.

Service voor de personeelsafdeling

Met “Interflex Managed Services” heeft Interflex een toekomstgericht businessmodel neergezet om de personeelsafdeling verder te ontlasten. Hierdoor kunnen klanten hun tijdregistratiesysteem laten hosten door experts van Interflex. Indien gewenst kan Interflex ook de administratie van het systeem overnemen en zo een andere innovatieve oplossing voor haar klanten aanbieden. Het voordeel: Bedrijven met Interflex Managed Services profiteren van extra tijd en personeel. Werknemers, leidinggevenden en de personeelsafdeling gebruiken de functies van het tijdregistratiesysteem zoals gebruikelijk. De technische ondersteuning van zowel de systeemsoftware als de infrastructuur, die verder gaat dan de functionele toepassing, wordt volledig door Interflex verzorgd.