Elektronische sluitcilinder

Een betrouwbaar en modern sluitsysteem is de basis voor de veiligheid in je bedrijf. Hiervoor worden steeds vaker elektronische sluitcilinders gebruikt. Met elektronische sluitcilinders kun je de veiligheid direct en betaalbaar verhogen. De elektronische cilinders van Interflex kun je snel en eenvoudig in gebruik nemen. Met standaardcilinders, antipaniekcilinders en halve cilinders vind je altijd de juiste oplossing voor bijna elke toepassing.

Voldoen aan nieuwe veiligheidseisen

Voor bedrijven vormen betrouwbare sluitsystemen de basis van een effectief beveiligingsconcept. Daarom is het des te belangrijker om een dergelijk sluitsysteem te laten installeren. Door veranderende beveiligingseisen moeten sluitsystemen gemakkelijk aanpasbaar en uitbreidbaar zijn. Bij Interflex vind je niet alleen de juiste sluitcilinder: passende deurkrukken of deurbeslag en andere accessoires maken jouw nieuwe beveiligingsconcept compleet.

Elektronische sluitcilinders bieden effectieve bescherming

Klassieke sloten en sluitsystemen met één sleutel vormen een te groot risico. Zodra medewerkers hun sleutel verliezen, loopt de hele infrastructuur direct gevaar. Het kan leiden tot de vervanging van vele sloten. Dat gaat altijd gepaard met grote inspanningen, veel tijd en hoge kosten. Deze wachttijden en kosten kunnen echter snel en eenvoudig worden vermeden. Met elektronische sluitcilinders kunnen toegangsautorisaties in slechts een paar klikken worden aangepast en bijgewerkt. Bij verlies kan de badge meteen worden gedeactiveerd. Dit vergemakkelijkt niet alleen de toegang voor uw werknemers, maar stelt u ook in staat om uw bedrijf betrouwbaarder te beschermen.

Klassieke sluitsystemen vormen een groot risico

Elektronische sluitcilinders bieden daarentegen optimale bescherming en voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. De toegang wordt digitaal beheerd en kan in real-time worden bijgewerkt. Als de toegangskaart verloren gaat, hoeft het sluitsysteem niet te worden gewijzigd of vervangen. Met slechts een paar klikken kan de vorige toegangsautorisatie worden gedeactiveerd en de nieuwe toegangskaart (RFID) worden uitgegeven. De ruimten die met elektronische cilinders, deurkrukken of deurbeslag zijn beveiligd, kunnen daarmee worden geopend. Het maakt niet uit of dit via een RFID kaart of de smartphone gebeurt.

Elektronische sluitcilinders bestaan uit een profielcilinder, de mechanische knop en de elektronische knop. In dit geval vervangt de knop de sleutel en wordt de toegangsautorisatie digitaal gecontroleerd. Medewerkers houden gewoon hun toegangskaart of smartphone tegen de knop en alleen aan bevoegde personen wordt toegang verleend. Veilig en betrouwbaar.

Toepassingen op maat

De elektronische cilinders van Interflex zijn geschikt voor alle conventionele sloten. De cilinders zijn eenvoudig te installeren of te vervangen – zowel in nieuwbouw als in bestaande gebouwen. Zo kun je zonder veel moeite de veiligheid verhogen en duurzaam verbeteren. 

Met onze elektronische sluitcilinders kun je ook de ingangen aan de buitenkant van het gebouw beveiligen. In de meeste gevallen kun je kiezen uit de binnen- en buitenvariant en uit verschillende cilinderlengtes. Van de standaardcilinder tot de antipaniekcilinder tot de halve cilinder, je vindt altijd de juiste oplossing voor jouw toepassingsgebied. Halve cilinders zijn bijvoorbeeld geschikt voor serverkasten of garages. Antipaniekcilinders zijn ideaal voor vluchtdeuren. Wij adviseren je graag bij de keuze van jouw sluitcilinders.

Voor elk toepassingsgebied de juiste elektronische sluitcilinder:

 1. Standaardcilinder: de standaardcilinder of profielcilinder is ideaal voor veel situaties. Je kunt deuren aan beide zijden vergrendelen.
 2. Halve cilinder: met de halve cilinder kun je deuren aan één kant vergrendelen, bijvoorbeeld garages of serverkasten.
 3. Antipaniekcilinder: hiermee kan het slot altijd van binnenuit geopend worden. Vluchtwegen en deuren zijn aan strenge regels gebonden. Met de antipaniekcilinder van Interflex wordt aan alle voorschriften voldaan en wordt tegelijkertijd het hoogste veiligheidsniveau gegarandeerd.

De elektronische sluitcilinders worden geleverd zonder veel accessoires en kunnen worden geïnstalleerd zonder kabels te leggen. Dankzij een bijzonder lange batterijlevensduur hebben de elektronische sluitcilinders ook zeer weinig onderhoud nodig. De elektronische sluitcilinder IF-281 Cilinder bijvoorbeeld heeft een indrukwekkende stand-by batterijlevensduur tot 9 jaar of tot 200.000 boekingen.

Speciale kenmerken van de elektronische cilinders van Interflex

 • Ongecompliceerde installatie zonder kabels
 • Kan worden gebruikt in bijna alle deuren dankzij verschillende cilinders
 • Flexibele integratie in de softwareoplossing IF-6040
 • Eenvoudig beheer en bediening
 • Toegang via RFID-badge of smartphone NFC/Bluetooth® Low Energy met de Key App 
 • Betrouwbare leesfunctie dankzij geïntegreerde RFID-badgelezer (LEGIC® en MIFARE®) en Bluetooth® Low Energy
 • Lange levensduur van de batterij vermindert onderhoud
 • Voldoet aan Europese slotnormen (DIN 18252 en EN1303)
 • Geschikt voor binnen- en buitengebruik
 • Laag risico op badgeverlies
 • Gegevens kunnen indien nodig online worden geraadpleegd en gebruikt
 • Intelligente en dynamische autorisatielijsten voor systeemstoringen of noodgevallen

De elektronische cilinders maken deel uit van onze Opendor productlijn. Naast cilinders omvat deze lijn ook elektronisch deurbeslag, deurkrukken en lockers. Op deze manier kun je de veiligheid in jouw organisatie op een kosteneffectieve, eenvoudige en duurzame manier verhogen. Dankzij het eenvoudige ontwerp van de elektronische cilinders zijn deze Interflex oplossingen ook geschikt voor architectonisch geavanceerde gebouwen. Met een eenvoudige installatie in de bestaande structuren wordt snel voldaan aan nieuwe veiligheidsnormen. Indien nodig kunnen zelfs de eigen medewerkers worden opgeleid om de sluitcilinders zelfstandig te vervangen. Dit voorkomt verdere kosten van externe serviceproviders.

Soorten elektronische cilinders

Bij Interflex kun je kiezen uit verschillende soorten elektronische sluitcilinders. In principe wordt er onderscheid gemaakt tussen de Online Wireless en Offline Card varianten. Beide typen bieden maximale veiligheid en gemakkelijke activering en deactivering van toegangsautorisaties. Zo vind je de meest geschikte variant voor jouw bedrijf en vereisten.

Online Wireless 

Met de Online Wireless-variant worden toegangsautorisaties online beheerd via de IF-6040 softwareoplossing van Interflex. IF-6040 fungeert als een centrale beheereenheid. Dit betekent dat toegangsautorisaties op elk moment flexibel georganiseerd en naar wens geactiveerd of gedeactiveerd kunnen worden. Dankzij de online mogelijkheid van de sluitcomponenten beschikt u in real-time over alle gegevens in het systeem en hoeft u deze niet eerst op te halen wanneer dat nodig is. 

Dit maakt ook speciale functies mogelijk, zoals intelligente autorisatielijsten. Bijvoorbeeld de laatste 1.000 toegangen worden zelflerend opgeslagen, zodat deze personen ook bij een systeemstoring toegang krijgen. Als alternatief kunnen ook specifieke personen en groepen in dergelijke autorisatielijsten worden opgenomen. Naast medewerkers kunnen dit ook externe partijen zijn, zoals de brandweer. Op deze manier kan in noodgevallen snelle toegang worden gegarandeerd, zelfs offline.

Met een gateway kunnen de verschillende sluitcomponenten en het softwaresysteem IF-6040 aan elkaar gekoppeld worden. Tegelijkertijd dient de gateway als back-up voor de overige componenten volgens een drietrapsbeveiligingsconcept. Hiervoor worden de nieuwste technologische standaarden gebruikt, zoals Bluetooth 5, en worden de gegevens versleuteld op basis van certificaten. Dankzij het grote bereik kunnen tot 50 sluitcomponenten via één gateway worden beheerd en bediend. Op deze manier wordt eenvoudig beheer en gebruik gecombineerd met de hoogste veiligheidseisen. Meer informatie over de draadloze online sluitcomponenten vind je hier. Als er al een offline sluitsysteem van Interflex is geïnstalleerd, kan dit op elk moment worden geüpgraded naar de online versie.

Offline Card

Met de Offline Card sluitsystemen worden toegangsautorisaties beheerd via de IF-6040 softwareoplossing. De autorisaties worden echter via een terminal voor toegangscontrole naar de badge of RFID-sleutelhanger geschreven. De eigenlijke toekenning van de overeenkomstige rechten gebeurt rechtstreeks op de terminal. Dit kan bijvoorbeeld aan het begin van elke dag bij binnenkomst op kantoor. Het wissen van toegangsrechten kan ook op maat worden ingesteld. Op deze manier kunnen rechten automatisch vervallen na een paar uur of een andere gekozen duur. De Offline Card sluitsystemen bieden dus met een kleine inspanning een maximale veiligheid. De Offline Card variant is vooral geschikt als de infrastructuur in gebouwen niet beschikbaar is. Op deze manier kunnen de voordelen van elektronische sluitcilinders en toegangsautorisaties toch worden verkregen. Meer informatie over de Offline Card sluitcomponenten vind je hier.

Veelgestelde vragen over elektronische sluitcilinders

Hoe veilig is het elektronische sluitsysteem?

Met een elektronisch sluitsysteem kan aan de hoogste veiligheidseisen worden voldaan. Een digitale toegangsautorisatie kan bij verlies direct worden geblokkeerd. Dit betekent dat onbevoegde toegang tot het bedrijf en gevoelige gebieden geminimaliseerd wordt. 

Hoe werken elektronische sluitcilinders?

Elektronische sluitcilinders maken geen gebruik van conventionele sleutels. In plaats daarvan wordt de toegangsautorisatie digitaal beheerd – toegang wordt verkregen via een bijbehorende ID-kaart, smartphone of RFID-sleutelhanger. Als deze verloren gaat, kan de toegangsautorisatie onmiddellijk worden gedeactiveerd en geblokkeerd. Bovendien hoeft niet het hele sluitsysteem te worden vervangen. Indien nodig kunnen de digitale gegevens worden gebruikt voor verdere analyses.

Waarom overstappen op elektronische sluitsystemen?

Overschakelen van mechanische naar elektronische sluitsystemen is geschikt voor (bijna) elk toepassingsgebied. Door de digitalisering zien steeds meer bedrijven de voordelen van elektronische en digitale toegangscontroles en -systemen. De hoge flexibiliteit en betrouwbaarheid zijn slechts enkele van de vele voordelen van elektronische sluitcilinders. Bovendien spelen de kosten voor een volledige vervanging in het geval van een verloren sleutel een belangrijke rol. Met slechts een paar klikken kunnen toegangsautorisaties worden geblokkeerd en kan de veiligheid worden gegarandeerd