Corona en de werkomgeving: Tips voor tijdregistratie

De effecten van het nieuwe coronavirus voelen we allemaal, zowel bedrijven als particulieren. De werkomgeving wordt steeds meer getroffen door de gevolgen en er moeten nu passende maatregelen worden ondernomen. Bedrijven moeten hun zorgplicht jegens hun werknemers nakomen en tegelijkertijd de productiviteit van het bedrijf met passende voorzorgsmaatregelen waarborgen.

corona werkomgeving tips tijdregistratie

De effecten van corona voelen we allemaal, zowel bedrijven als particulieren. De werkomgeving wordt steeds meer getroffen door de gevolgen en er moeten nu passende maatregelen worden ondernomen. Bedrijven moeten hun zorgplicht jegens hun werknemers nakomen en tegelijkertijd de productiviteit van het bedrijf met passende voorzorgsmaatregelen waarborgen. Interflex geeft tips voor tijdregistratie en toegangscontrole.

Met betrekking tot de registratie van werkuren ondersteunt Interflex je in de huidige situatie met de volgende flexibele oplossingen voor je tijdregistratie:

  • Dankzij mobiele applicaties of weboplossingen is het mogelijk om werktijden altijd en overal te registreren – of dit nu thuis, op veldkantoren of op verschillende locaties is. Werktijden worden volledig geregistreerd en gedocumenteerd.
  • Verschillende devices zoals smartphones, tablets en pc’s, kunnen voor tijdregistratie worden gebruikt.
  • Het mobiel boeken van werktijden bespaart bovendien veel moeite achteraf en scheelt medewerkers en leidinggevenden veel tijd.
  • Mocht de mobiele telefoon niet met het internet verbonden zijn, worden tijdgegevens lokaal opgeslagen en gesynchroniseerd zodra er weer een internetverbinding beschikbaar is.

Als je medewerkers momenteel vanuit huis werken en je kantoren daardoor enigszins verlaten zijn, informeert Interflex je ook graag over uitgebreide beveiligingssystemen inclusief toegangscontrole.

Neem contact met ons op, wij staan voor je klaar:


E-Mail:   interflex.info@allegion.com