Beveiligingsconcepten voor toegangscontrole en bezoekersbeheer

De digitale transformatie stelt bedrijven in staat hun beveiligingsconcepten uit te breiden met een genetwerkt toegangscontrolesysteem. Om alle voordelen van dit netwerk te kunnen benutten, moet een dergelijk systeem echter consequent worden afgestemd op de behoeften van het bedrijf.

De digitale transformatie stelt bedrijven in staat hun beveiligingsconcepten uit te breiden met een genetwerkt toegangscontrolesysteem. Om alle voordelen van dit netwerk te kunnen benutten, moet een dergelijk systeem echter consequent worden afgestemd op de behoeften van het bedrijf. Het Duitse Interflex Datensysteme GmbH biedt allround diensten aan, van advies en de configuratie van op maat gemaakte beveiligingssystemen tot de integratie van nuttige extra feature, zoals bijvoorbeeld een eigen bezoekersbeheer.

Via een toegangscontrolesysteem van Interflex kunnen bedrijven verschillende toegangsrechten voor medewerkers, externe dienstverleners en bezoekers definiëren en deze met zowel de software als de hardware veilig implementeren. Ook is een automatische toekenning van toegangsrechten mogelijk. Hierdoor kunnen bedrijven enkele tientallen, honderden of zelfs duizenden toegangsrechten beheren. Online systemen maken centrale besturing en controle mogelijk – ook voor veiligheidsrelevante gebieden in banken, in onderzoek en ontwikkeling, bij energieleveranciers of op gebieden van het openbare leven.

Mobiele en realtime besturing

Met de individueel aanpasbare toegangscontrolesystemen van Interflex realiseren ook grote organisatieonderdelen zoals luchthavens, universiteiten en klinieken beveiligingsconcepten die tot in het kleinste detail op hun eisen zijn afgestemd. Zo kunnen de terminals en de software voor toegangscontrole bijvoorbeeld worden gebruikt om deuren en ingangen van grote gebouwencomplexen op meerdere continenten aan te sturen, mobiel en in real time. Als het om hoge beveiligingseisen gaat, is biometrische toegangscontrole in veel bedrijven al standaard. Zo besturen bedrijven en organisaties van verschillende omvang, van multinationals tot middelgrote ondernemingen, met behulp van een biometrische oplossing de toegang en tijdregistratie. Afhankelijk van de behoeften van het bedrijf kunnen andere elementen, zoals systematisch bezoekersbeheer, videobewakingsposten, besturing van parkeerplaats en liftsystemen en nog veel meer, in een dergelijk systeem worden geïntegreerd.

Meer veiligheid door netwerken

Heeft een bedrijf de toegangsrechten eenmaal georganiseerd, dan kunnen ze, bijvoorbeeld via multifunctionele badges of ook via de smartphone, eenvoudig in de dagelijkse gang van zaken worden geïntegreerd,. Updates zijn in realtime mogelijk, zodat een verlopen bezoekersbadge na de gedefinieerde eindtijd geen toegang meer heeft. Aanvullend maakt het toegangscontrolesysteem een eigen beveiligingscentrale mogelijk die individueel aan de gewenste gevaar-, inbraak- en brandalarmsystemen kan worden gekoppeld. Via deze beveiligingscentrale kunnen de verantwoordelijken indien gewenst concrete waarschuwingsscenario’s definiëren – bijvoorbeeld het automatisch openen van paniekdeuren in geval van brand of het automatisch vergrendelen van veiligheidszones bij een poging tot inbraak. Het ontwerp is voor elke exploitant individueel en kan altijd aan nieuwe bedrijfsstructuren worden aangepast. Bij de keuze van een geschikt systeem profiteren bedrijven van de uitgebreide ervaring van de Interflex-adviseurs, aangezien het bedrijf al tientallen jaren toonaangevende toegangscontrolesystemen ontwikkelt, die worden gebruikt in bedrijven en organisaties van elke omvang.