Na zijn eerste certificering in 2020 voldoet Interflex Datensysteme GmbH opnieuw aan de normen voor informatiebeveiliging. TÃœV Rheinland kende het internationaal geldende DIN ISO 27001-certificaat toe.
Dit certificaat is van toepassing op de belangrijkste distributieprocessen, IT, personeelszaken, dienstverlening en ontwikkeling en geldt tot maart 2026. Vooreerst werden niet enkel de vestigingen in Duitsland, maar ook die in Oostenrijk, Zwitserland, Nederland en België met succes gecertificeerd. In totaal 18 vestigingen verspreid over 5 landen.
“Met de succesvolle hercertificering bewijzen we opnieuw dat we voldoen aan de strenge normen voor informatiebeveiliging”, aldus bedrijfsleider Bernhard Sommer. “Het certificaat is van groot belang voor ons als leverancier van beveiligingsoplossingen. We hebben langdurige samenwerkingen met bedrijven die voornamelijk actief zijn in kritieke infrastructuren. Het is geweldig om te zien dat we hun vertrouwen behouden en dat we voldoen aan de hoge veiligheidsnormen.”
De internationale DIN ISO 27001-norm legt eisen vast met betrekking tot beheersystemen voor informatiebeveiliging (ISMS) in bedrijven en organisaties. Het certificaat wordt steeds belangrijker voor veel bedrijven, mede door de voortdurend toenemende bedreigingen voor bedrijven door cyberaanvallen, maar ook door de regels die mogelijk strenger worden in het kader van de nieuwe overkoepelende KRITIS-wet die binnenkort in Duitsland van kracht wordt. Daarnaast is het een belangrijk veiligheidscriterium in leveranciersnetwerken voor bedrijven uit bijvoorbeeld de automobiel-, bank- en verzekeringssector, maar ook voor energieleveranciers.
Met ISO 27001 wordt aangetoond dat aan de wettelijke vereisten wordt voldaan en dat risico’s in het eigen bedrijf geïdentificeerd en beperkt kunnen worden. In het kader van het certificeringsproces legde Interflex bewijzen voor van de eigen informatiebeveiliging. Verder kon het met succes aantonen dat de beschermingsdoelstellingen op het gebied van vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid behaald worden. Tot die doelstellingen behoren naast gegevensbescherming ook de veilige omgang met informatie, beveiligingsnormen bij de ontwikkeling van software, bewijzen dat het personeel opgeleid is en het selecteren van betrouwbare leveranciers.