De Key App van Interflex: Toegang met Smartphone

Met de Interflex Key app wordt je smartphone je persoonlijke mobiele badge voor toegangscontrole en tijdregistratie.

Key app

Key app: De smartphone als identificatiemiddel

In plaats van een conventioneel fysiek identificatiemiddel kunnen medewerkers en bezoekers zich nu met hun smartphone en de Key app registreren bij terminals voor toegangscontrole en tijd. Dit vereenvoudigt het beheer en de uitgifte van identificatiemiddelen aan medewerkers. Omdat bijvoorbeeld analoge sleutels of klassieke identificatiemiddelen zoals badgekaarten of tokens moeten worden overhandigd en vaak verloren gaan. Het wordt duur en tijdrovend wanneer sleutels moeten worden vervangen en sloten moeten worden verwisseld. Wie een smartphone als identificatiemiddel heeft, ontvangt de sleutel digitaal – decentraal en niet meer fysiek. Dit bespaart tijd en geld, en smartphones raken nauwelijks zoek. Dergelijke digitale sleutels zijn bijzonder geschikt voor werkvelden zonder eigen administratie ter plekke. Bovendien worden mobiele badges als modern en innovatief beschouwd.

Deuren openen met de Key app

Je maakt een boeking door je smartphone te tonen bij de terminal voor toegangscontrole en tijd. De leesafstand om een boeking/registratie te maken met de smartphone kan per terminal in het IF-6040 systeem worden ingesteld. Optioneel kunnen deuren ook automatisch openen als de functie “Automatische deuropening” voor het grote bereik is geactiveerd. Voor communicatie tussen de terminal en de mobiele badge gebruikt de app Bluetooth Low Energy (BLE) technologie voor iOS en Android apparaten, evenals Near Field Communication (NFC) voor Android apparaten.

Registratie van nieuwe gebruikers

Medewerkers en bezoekers kunnen de Key app gratis in de app stores van Apple en Google downloaden en installeren. Hiervoor heb je registratie-informatie nodig die is gegenereerd door het IF-6040 systeem. Gebruikers kunnen zich vervolgens registreren via een link, QR-code of door handmatige invoering op hun smartphone.

Mobiel en veilig

Na registratie op een smartphone wordt de versleutelde mobiele badge veilig overgedragen en indien nodig cyclisch vernieuwd. Alle transmissiepaden tussen het hostsysteem en de smartphone alsook tussen de smartphone en de terminal zijn end-to-end versleuteld. De badge is beschermd omdat hij alleen geldig is samen met de geregistreerde smartphone die erbij hoort. De gegevens staan lokaal op je IF-6040 systeem. Er zijn geen cloudservices van derden vereist, waardoor gegevensbescherming altijd is gewaarborgd.

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.