Kentekenplaat-herkenning voor geautomatiseerde toegangscontrole

De kentekenplaatherkenning van Interflex is de ideale oplossing voor het controleren van de toegang tot parkeer- en laadruimtes en om bedrijfsvoertuigen makkelijk te registreren.

kentekenplaatherkenning

Geautomatiseerde toegangscontrole voor auto’s

Met de module Kentekenplaatherkenning binnen het IF-6040 systeem kun je de vaak complexe processen van de dagelijkse werkzaamheden bij een poort vereenvoudigen en versnellen. De automatische herkenning van kentekenplaten maakt verschillende toepassingen mogelijk, zoals toegangsbeheer tot bedrijven en hun parkeer- en laadruimtes. Onze controllers en terminals maken dit mogelijk door het bewaken van statuscontacten en het aansturen van poorten en slagbomen. Alle in- en uitritten worden gelogd, zodat je op elk moment kunt bepalen en visualiseren welk voertuig wanneer een terrein is binnengekomen of heeft verlaten.

Kentekenplaatherkenning als digitale poortwachter

Waar voorheen personeel aan de poort de toegang tot parkeerplaatsen moesten regelen, helpt de kentekenherkenning hen nu om deze taak deels te automatiseren. Met behulp van kentekenherkenning kan bijvoorbeeld de slagboom naar de parkeerplaats of naar het bedrijfsterrein automatisch worden geopend voor de voertuigen die in het IF-6040 systeem zijn geregistreerd. Dit ontlast het personeel aanzienlijk. Ook kan het systeem gemakkelijk bedrijfsvoertuigen registreren. Bovendien kun je zo traceren wie welk voertuig in welke periode heeft gebruikt.

De geregistreerde kentekengegevens worden via een interface van het Qognify Cayuga LPR systeem naar het IF-6040-systeem verzonden en gecontroleerd op geldigheid. Net als bij een toegangsbadge kan ook een kentekenplaat slechts aan één persoon tegelijk worden toegekend. Is een kenteken niet in het IF-6040 systeem opgeslagen, dan kan bijvoorbeeld een telefoonverbinding met een intercom of de poort worden geactiveerd, die de toegang eventueel handmatig regelt.

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.