Beveiligingscentrale – alle beveiligings-systemen op één plek

Een all-in beveiligingsoplossing brengt alle bestaande beveiligingssystemen van je bedrijf samen. De beveiligingscentrale van Interflex ondersteunt en geeft je controle.

beveiligingscentrale

Overzicht en controle met een beveiligingscentrale

Een betrouwbare beveiligingsoplossing omvat alle beveiligingssystemen voor een complete beveiliging van het gebouw. Met de beveiligingscentrale breng je de bestaande systemen in je bedrijf centraal samen – en krijg je er zowel overzicht als controle over. Naast het aansluiten van alle subsystemen zoals videocamera’s, inbraak- en brandmeldinstallaties en het gebouwbeheersysteem kunnen binnen een plattegrond bijvoorbeeld ook toegangsterminals in kaart worden gebracht en beveiligingszones worden gedefinieerd. Zo kun je direct en gericht reageren op mogelijke gevaren.

Altijd de situatie in beeld

Reeds geïnstalleerde beveiligingsapparatuur, zoals toegangsterminals of deurcontacten, worden gekoppeld aan de plattegronden van binnen- en buitenruimten en weergegeven in de centrale. Zo zijn je beveiligers altijd op de hoogte van de actuele beveiligingsstatus. Als er een gevaarmelding is, kun je het getroffen gebied onmiddellijk lokaliseren. Tegelijkertijd kunnen optische of akoestische alarmmeldingen worden geactiveerd. Geautomatiseerde maatregelen zoals het activeren van camera’s ondersteunen het beveiligingspersoneel. De beveiligingscentrale is overzichtelijk en heeft een intuïtieve gebruikersinterface, want er kan natuurlijk alleen optimaal worden gereageerd als het hele systeem eenvoudig te bedienen is.

Snel reageren is cruciaal en met deze beveiligingscentrale ook mogelijk door gebeurtenissen vanuit de systemen in realtime te monitoren. Je kunt vooraf met de verantwoordelijke personen en een lijst van maatregelen aangeven hoe op alarmen moet worden gereageerd. Dit, alsook de gebeurtenis die het alarm veroorzaakte en de ondernomen maatregelen, worden geregistreerd volgens je compliance richtlijnen.

Dashboard voor toegangsbeheer

Het nieuwe dashboard voor toegangsbeheer biedt extra gemak. Vanaf versie IF-6040 V13.1, kunnen toegangscontroleacties, zogenaamde widgets, op deze nieuwe startpagina (binnen de self service) worden geplaatst en daar rechtstreeks worden uitgevoerd. De widgets kunnen via drag-and-drop op het dashboard worden gezet en verplaatst en het formaat kan worden gewijzigd. De gebruiker kan er functies plaatsen zoals gebeurtenisdisplays, rapporten, toegangsacties en directe links naar toepassingsmodules. Receptiemedewerkers kunnen verschillende acties uitvoeren vanaf hun werkplek, zoals bijvoorbeeld het openen van de slagboom voor een bezorgservice, het sluiten van de parkeergarage of het toegang verlenen aan een externe persoon bij een speedgate. Bovendien kunnen gebruikers via links direct overschakelen naar belangrijke modules. Vervangende ID-toegangsbadges kunnen bijvoorbeeld snel worden uitgegeven, evacuaties kunnen worden uitgevoerd, bezoekers kunnen worden in- of uitgelogd, toegangsautorisaties kunnen worden toegewezen en identificatiemiddelen (badges) van medewerkers kunnen worden aangepast.

Prestaties

  • Weergave van alarm- en statusmeldingen als lijst en in de plattegrond in realtime
  • Aangesloten systeemcomponenten worden via drag-and-drop als icons naar de plattegrond overgebracht.
  • Bediening van de terminals via knoppen en functie icons in de plattegrond (bijv. terminal vergrendelen, camera aan of uit)
  • Alle gebeurtenissen worden uitgebreid gelogd en zijn beschikbaar voor later onderzoek en evaluatie.
  • Flexibele uitbreiding van de beveiligingscentrale met modules en interfaces

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.